Warta Industri

Nigeria Air sing didhukung Ethiopian Air rencanane mabur ing wulan Oktober

2023-08-29

AN AIRLINE sing diadegake dening Ethiopian Airlines karo investor institusi lan pemerintah Nigerian rencana kanggo miwiti operasi ing Oktober, laporan Bloomberg.


Maskapai kasebut, jenenge Nigeria Air, bakal diwiwiti kanthi kombinasi rong pesawat sing amba lan enem pesawat sing sempit, ujare CEO Ethiopian Airlines Mesfin Tasew.


Maskapai sing diusulake bakal menehi Ethiopian Airlines, sing paling gedhe ing bawana, papan ing negara paling padhet ing Afrika, ing ngendi udakara 23 maskapai domestik saingan kanggo pengaruhe. Upaya pamrentah sadurunge kanggo miwiti operator gendera gagal.


Pamrentah Nigeria bakal duwe limang persen; Ethiopian Airlines, 49 persen nalika saham isih bakal dicekel dening investor institusi Nigerian kalebu MRS Oil Nigeria Plc, loro perusahaan ing sektor penerbangan, "institusi keuangan gedhe" antara liya, ngandika Zemedeneh Negatu, ketua global Fairfax Africa Fund LLC , sing mbantu para investor ngumpulake dana.


Pak Negatu nolak nyebutake jeneng investor kasebut. Pamrentah Nigeria ora bakal mbayar dhuwit kanggo sahame, ujare.


Operator ing negara kasebut berjuang supaya bisa urip. Dheweke ngalami kekurangan akses menyang ijol-ijolan manca, biaya bahan bakar penerbangan lan macem-macem rezim pajak. Mung Air Peace, operator paling gedhe ing negara, mabur ing luar negeri.


Maskapai panji Nigeria Airways mandheg operasi ing 2003 lan dibubarake. Kemitraan karo Virgin Atlantic Airways kanggo miwiti maskapai setaun mengko ambruk sawise perusahaan sing berbasis ing Inggris mundur saka kemitraan amarga ora setuju karo pamrentah Nigeria.


Ngoperasikake maskapai ing Nigeria "dudu tugas sing gampang. Iki bakal dadi tantangan gedhe, "ujare Pak Tasew, nambahake dana $ 82 yuta sing dibutuhake kanggo bali saka negara kasebut. "Kita duwe wong sing ngerti budaya bisnis Nigeria. Kita yakin bisa ngatur lan ngembangake maskapai kasebut.


Nigeria Air bakal miwiti mabur 15 rute domestik lan banjur nggedhekake menyang kutha-kutha Afrika Kulon uga rute internasional kalebu London, New York lan Shanghai.


Fairfax basis Washington DC wis mundhakaken $ 250 mayuta-yuta Financing kanggo maskapai lan considering apa nampa liyane $ 50 yuta saka "loro investor institusi gedhe," ngandika.