Warta Industri

Arab Saudi Rencana Nggawe 59 Pusat Logistik ing taun 2030

2023-08-29

Putra Mahkota Arab Saudi lan ketua Komite Tertinggi kanggo Layanan Transportasi lan Logistik, Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, ngumumake rencana tanggal 27 Agustus kanggo mbangun 59 pusat logistik ing saindhenging Kerajaan ing taun 2030. Kamentrian Transportasi lan Logistik Arab Saudi Layanan ujar manawa pusat kasebut bakal ngembangake sektor logistik Kerajaan nalika mbantu macem-macem ekonomi negara.


Rencana Pusat Logistik Master rinci babagan pambangunan 59 pusat ing saindenging Kerajaan sing duwe kapasitas total ngluwihi 1.07 milyar kaki persegi. Rolas pusat logistik bakal ana ing ibukutha Riyadh. 12 liyane bakal adhedhasar ing wilayah Mekah ing sisih kidul-kulon ibukutha. Tujuh welas maneh bakal dibangun ing Provinsi Wétan, dene 18 final bakal diselehake kanthi strategis ing saindhenging wilayah sing isih ana ing Kerajaan.


"Sektor layanan logistik minangka pilar sing njanjeni kanggo keragaman ekonomi lan pangembangan ing Kerajaan," ujare pernyataan saka Kementerian Transportasi lan Layanan Logistik Arab Saudi. "Iki nyakseni macem-macem inisiatif kualitatif lan pangembangan sing signifikan kanggo nggayuh lompatan gedhe ing pertumbuhan sektoral lan ngembangake kontribusi ekonomi lan pembangunan. Kementerian Transportasi lan Layanan Logistik (MOTLS) ngoperasikake model sing ngupayakake ngembangake industri layanan logistik, ningkatake strategi ekspor, nggedhekake kesempatan investasi lan nggawe kemitraan karo sektor swasta.