Warta Industri

Volume kothak port China mundhak 4.8pc dadi 150 yuta TEU ing separo pisanan

2023-08-25

Lalu lintas kontainer ing pelabuhan China mundhak 4,8 persen saben taun ing separo pisanan dadi 149,2 yuta TEU, lapor London's Port Technology.


Nanging volume kargo sakabèhé pelabuhan Cina ing separo pisanan mudhun wolung persen saben taun dadi 8,1 milyar ton.

.

Pelabuhan Shanghai, sing dadi pelabuhan paling sibuk ing donya kanthi 43.19 yuta TEU sing dipindhah ing taun 2022, nyekseni kenaikan volume kontainer 9.5 persen YoY wiwit Januari nganti Juni taun iki kanthi total 237 yuta TEU.


Lan Ningbo-Zhoushan uga seneng volume mundhak kanthi nangani total 17,6 yuta TEU ing separo pisanan taun.


Ing babagan rega kargo kontainer, Indeks Pengangkutan Kontainer Ningbo (NCFI) rata-rata 679,9 poin ing Juli, mudhun 0,7 persen saka wulan sadurunge.


Volume kargo mangkat saka Pelabuhan Ningbo-Zhoushan menyang tujuan ing AS wis tambah. Operator terus ngatur kapasitas pengiriman sing kasedhiya ing pasar, lan tarif barang wis mundhak banget sajrone rong babak berturut-turut.


Miturut Ningbo Shipping Exchange, indeks sub-line NCFI, yaiku, pesisir kulon AS lan pesisir wétan AS, wis tekan dhuwur anyar kanggo taun kasebut ing pungkasan Juli.


Ing wulan Juni 2023, dilaporake manawa pelabuhan China ngalami paningkatan volume kontainer wiwit Januari nganti April 2023 nganti 95,4 yuta TEU.